Haber

Bakanlıktan sınava hazırlanan depremzede öğrencilere destek

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgelerde 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecinde destek olmak amacıyla 510 adet Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) açtı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen 11 ilde 8. sınıflar için 305 DYK, 12. sınıflar için 205 DYK noktasında hazırlıklar tamamlandı. Kurslarda EBA TV’de ders veren ve ders kitaplarının yazarı olan öğretmenler görev yapacak. 71 ildeki ölçme ve değerlendirme merkezleri de DYK’larda gönüllü olan öğretmenlere destek verecek.

Depremden etkilenen illerde oluşturulan DYK noktaları ‘dhgm.meb.gov.tr/dyk’ internet adresine eklenerek harita üzerinde yerleri gösterildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin en yakın DYK noktasının konumuna dijital ortamda ulaşabilecekleri bir platform oluşturduklarını belirterek, “Henüz 10 ilde eğitime başlamamış olmamıza rağmen 416 psikososyal destek çadırı kurduk. ‘Eğitime her koşulda devam’ yaklaşımı ile özverili, özverili ve özverili öğretmenlerimizle deprem bölgesinde eğitime devam etmek, çocuklarımızı akademik ve psikososyal yönden desteklemek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. 10 ilde 393 noktada tüm 8. ve 12. sınıf öğrencilerimize destek ve eğitim kursları veriyoruz.Çarşamba günü depremden etkilenen 10 ilde 510 DYK eğitim noktasında kurslarımızı açıyoruz.” 10 ilde 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu ders kitabı ve ek kaynakların yeniden basıldığını kaydeden Özer, “Yaklaşık 11 milyon 820 bin 918 kitap ve ek kaynak da mevcut. Yine 1 Mart prestijini tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. . Emeği geçen tüm hocalarıma şükranlarımı sunuyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu