Haber

Burdur’a getirilen 1061 depremzede GSB yurtlarına yerleştirildi

Kahramanmaraş, Burdur ve ilçeleri, Genç ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden 10 ilde 1061 kişi etkilendi. SporMilli Eğitim Bakanlığı’na (GSB) bağlı yurtlara yerleştirilmeye başlandı.

Afet Uyum Merkezi’nden sevk edilen ve kendi imkanlarıyla Burdur’a gelen depremzedeler, şehir merkezindeki GSB Asım Nesil Yurdu, Bucak KYK ve Gölhisar KYK yurtlarına yerleştiriliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özçelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda depremde evleri yıkılan afetzedeleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirtti.

Yurtta depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Özçelik, yurt personelinin yanı sıra istekli gençlerin de kendilerine yardım ettiğini söyledi.

Depremzedelerin otobüslerle yurtlara gelmeye devam edeceğini belirten Özçelik, “Şehir merkezinde 4, Bucak ve Gölhisar ilçelerinde bir yurtta depremzedelerimizi ağırlıyoruz. Şimdiye kadar Bucak’ta 578 kişiyi ağırladık. , il merkezinde 450, Gölhisar’da 33 kişi.Bugün itibariyle 1500 kişi konakladı.Tekrar gelmesini bekliyoruz.O kardeşlerimizi evlerimize alacağız.” dedi.

“Sıcak karşılamanız bize yeter”

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden gelen Hatice Şahin, yaşadıkları deprem şokunu hâlâ üzerinden atamadıklarını söyledi.

Büyük bir şok yaşadıklarını ve o anı akıllarından silemediklerini belirten Şahin, “Yakınlarımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bilinçaltımıza bir deprem yerleşti. Onlar sayesinde bizi burada çok iyi karşıladılar. işte biz bu hizmetleri görüyoruz. Rabbim devletimize ve milletimize zarar vermesin.” söz konusu.

İskenderun’dan gelen Remzi Dirlik de namaz kılmaya hazırlanırken beyin sarsıntısı geçirdiğini ifade etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Dirlik, “Daha iyi bu felaketi yaşadık. Allah razı olsun burada imkanlar çok güzel. Sıcak karşılamanız bize yeter” dedi. terimini kullandı.

Depremzedelerden Mehmet Dirlik, depremde evlerini kaybettiklerini söyledi. 12 kişilik bir grupla Burdur’a geldiklerini belirten Dirlik, yurtta ihtiyaçlarının karşılanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

haberdogansar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu