Haber

Çin’de Büyük Bir Demir Cevheri Madeni Projesinin Temeli Atıldı

SHENYANG, 17 Kasım (Xinhua) — Çin’in önde gelen çelik üreticisi Ansteel, Çarşamba günü Çin’in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinde 22,9 milyar yuan (yaklaşık 3,25 milyar ABD doları) bedelinde bir yeraltı demir cevheri madeni projesinin temelini attı.

Anshan kentinin Qianshan bölgesinin 7 kilometre güneybatısında bulunan Xi’anshan madeninin yılda 30 milyon ton demir cevheri ve 10 milyon ton demir cevheri konsantresi üreteceği tahmin ediliyor.

Ansteel Maden Limited Şirketi Başkanı Dai Zhihao’ya nazaran, 2027 yılında faaliyete geçmesi planlanan proje, 1,3 milyar ton demir cevheri rezerviyle ülkenin en büyük yeraltı tek cevher gövdeli demir cevheri madeni olacak.

Çin Demir ve Çelik Birliği Lider Yardımcısı Luo Tiejun, temel atma merasiminde, “Xi’anshan demir cevheri madeni, Çin’in demir cevheri tedarik kapasitesini geliştirmek ve çelik sektörünün sağlıklı gelişimini desteklemek için büyük önem taşıyor” dedi.

Çin’de çelik sektörünün beşiği olarak bilinen Ansteel, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra ülkenin birinci demir çelik devi olarak faaliyete geçmişti.

Çin, 2022’nin birinci 10 ayında 917 milyon tonu aşan ithalatıyla dünyanın en büyük demir cevheri ithalatçısı pozisyonunda bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu