Haber

Doktorun hayatını kaybettiği kazada sürücü alkollüydü

ANKARA’da Doç. Yaşar Subutay Peker’e (37) otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan Doğukan Karahancı (24) hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. . İddianamede sürücünün 2.02 promil alkollü olduğu belirtildi.

Geçen yıl 22 Kasım günü saat 02.00 sıralarında Çankaya ilçesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde meydana gelen kazada; Doç. Yaşar Subutay Peker’e Doğukan Karahancı’nın kullandığı otomobil çarptı. Peker, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Karahancı, sevk edildiği adliyede görevli olduğu hakim tarafından evden çıkmaması şartıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

6 YILA KADAR HAPİS İSTEĞİ Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kazayla ilgili soruşturması tamamlandı. Doğukan Karahancı hakkında ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı. Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Karahancı’nın kaza anında 2.02 promil alkollü olduğu belirtildi. İddianamede, kazaya ait güvenlik kamerası görüntülerinin analizine göre, Peker’e yolun ikinci şeridinde kollarını açarak yürürken zanlının aracının çarptığı belirtildi. İddianamede Peker’in asıl kusuru ve sürücünün yan kusuru hakkındaki bilirkişi raporu da iddianameye dahil edildi. Peker, “Eve gidiyorduk. Eşim kendini iyi hissetmiyordu. Araba kullanamayacağını söyleyerek taksiye binmek için yola çıktı. O sırada zanlı gelip eşime vurdu.” Doğukan Karahancı ise Peker’in bir anda yola çıkıp kollarını açarak araçların geldiği yöne döndüğünü belirterek, Peker’in sözlerine şöyle devam etti: “Kişiye çarpmamak için direksiyonu sağa çevirdiğimde sağ şeride geçti. Sonra tekrar manevra yaptım ama engel olamadım ve kaza yaptım” dedi. Doğukan Karahancı, Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

derinkuyuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu