Ekonomi

Dolar, TÜFE verilerindeki keskin düşüşün ardından perakende satışlara bir soluk aldı

Investing.com – dolar endeksiSalı günü ABD enflasyondaDüşüş eğiliminin devam ettiğini gösteren verilerin ardından günlük düşüş %1,5 ile bu yılın en büyük günlük düşüşüne ulaştı.

DXY, 104’ün hemen altında haftalık bir dip gördükten sonra beklentilerin üzerine yükseldi. Perakende satış Verileri düşüşün yavaşladığı izlenimini verdi. Dün 104’te destek bulan endeks, bugün yarım puanlık kısmi yükselişle 104,5’e yükseldi. Uzmanlar, yatırımcıların son ekonomik bilgileri fiyatlandırdığına dikkat çekerken, bu veriler Fed’in faiz oranlarıDaha uzun süre yüksek tutulması politikasını desteklediğini savundu.

Faizlerin uzun süre yüksek kalacağı söylemi geçerliliğini korurken, diğer taraftan yatırımcıların faizlerin yüksek seviyelere çıkmayacağı yönündeki beklentileri de geçerliliğini koruyor. Fed yetkilileri faizlerin düşüşü konusunda sabırsızlanmamak gerektiği konusunda hemfikir olurken, aydan aya takip edilen bilgilere göre faiz artırımının yeniden gündeme geleceği kapısını açık bırakıyor.

Bu hafta dolar karşısında değer kazanan majör para birimlerinde son durumla karşılaştırıldığında EUR/USDHafta ortasında 1.088 seviyesine yükseldikten sonra 1.085 seviyesinde istikrar bulmaya devam ediyor.

USD/JPY Zirvesini bir kez daha 151’de test ettikten sonra 150 bandında dalgalanıyor. Bu hafta dolar karşısında en çok değer kazanan para birimi olan sterlin, 1,25 dolardan gelen satışlarla kısmi düşüşle 1,2425 dolara geriledi.

Emtia tarafında ons altın, bu hafta yönünü tersine çevirdikten sonra hafta başından bu yana %1,7 artışla 1.970 dolara yükseldi.

habersariveliler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu