Yaşam

Dünyanın En Zengin İş İnsanlarından Bill Gates, En Sevdiği 5 Kitabı Açıkladı

Dünyanın en güçlü iş insanları ortasında yer alan Bill Gates, daima olarak ne kadar parası olduğu konusunda gündeme gelse de bu içeriğimizde en sevdiği kitaplardan bahsedeceğiz. İşte Bill Gates’in en sevdiği 5 kitap…

100 milyar doların üzerindeki servetiyle ‘dünyanın en güçlü insanları’ arasında yer alan Bill Gates’in başarılarla dolu hayatı pek çok insan tarafından merak ediliyor.

Kitap okumayı çok sevdiğini bildiğimiz Microsoft’un kurucusu ünlü milyarder, CNBC’ye verdiği röportajda en sevdiği 5 kitabı açıkladı!

İşte Bill Gates’in en sevdiği kitaplar…

Yaban Diyarlarda Yabancı – Robert A. Heinlein

Robert A. Heinlein’in 1961 yılında yayımlanan bilimkurgu romanı Yaban Diyarlarda Yabancı, pek çok kıymetli mükafata layık görülmüş ödüllü bir kitap! 

Kitapta Mars gezegeninde Marslılarca geliştirilmiş insan Valentine Michael Smith’in yaşadıklarını okuyoruz. Kendi halkıyla ilk kez tanışan Smith, bu mavi gezegendeki geleneklere, insan ırkının önyargılarına alışmakta zorlansa da zihinsel güçleri sayesinde insanlar arasında âdeta bir mesih gibi dolaşır.

Surrender: 40 Songs, One Story (Teslimiyet: 40 Şarkı, Tek Hikaye) – Bono

Dünyaca ünlü müzik grubu U2’nun vokalisti Bono’nun kaleminden çıkan kitap, U2’nun en ünlü müziklerini nasıl bestelediğinden kelam konusu efsane kümenin 40 yıldır nasıl hala bir ortada durduğuna dair kesitler sunuyor.

Team of Rivals (Rakipler Takımı) – Doris Kearns Goodwin

ABD’li ünlü tarihçi Doris Kearns Goodwin’in Pulitzer Mükafatı alan kitabı Rakipler Kadrosu, ABD’nin 16. Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin birinci lideri olan Abraham Lincoln’e odaklanıyor.

The Inner Game of Tennis (Teniste İç Oyun) – Timothy Gallwey

1974’te yayımlanan The Inner Game of Tennis isimli kitap, tenis oynarken atletik hareketlerin yanı sıra oyuncunun ruhsal durumunun oyuna nasıl yansıdığına odaklanan kıymetli bir eser.

Mendeleyev’s Dream (Mendeleyev’in Rüyası) – Paul Strathern

Paul Srathern bu kitabıyla ,1869’da periyodik tablonun ilk halini hazırlayan Rus kimyager Dmitri İvanoviç Mendeley’in hayat öyküsünü ve yaşadıklarını anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu