Haber

İsrail Gazze’de her 18 günde bir atom bombası gücünde patlayıcı kullandı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık olarak atom bombası gücüne eşdeğer 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı belirtildi.

12 BİN TONDAN FAZLA PATLAYICI KULLANILDI

İsrail’in saldırılarına ilişkin hükümetin Gazze’deki medya ofisi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, “İsrail’in 7 Ekim’den bu yana kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcıyla 12 bin tondan fazla patlayıcıyla Gazze’ye saldırdığı” kaydedildi.

HIROŞİMA’YA ATILACAK BOMBA’NIN EŞDEĞİ

Gazze’ye atılan toplam patlayıcının gücüne dikkat çekilen açıklamada, İsrail’in şu ana kadar Gazze’de kullandığı patlayıcı miktarının neredeyse ABD’nin Japonya’ya attığı atom bombasının gücüne eşdeğer olduğu vurgulandı. İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima şehri. Açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki evlerin yarısına denk gelen 183 binden fazla evin hasar gördüğü, 28 bininin ise tamamen yıkıldığı veya oturulamaz hale geldiği belirtildi.

CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerle ilgili olarak, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana 2 bin 360’ı çocuk, 1421’i kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldürüldüğü, 16 bin 297 kişinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamaya göre İsrail, Gazze’de 18 gündür devam eden baskınlarda çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 644 aileden 4 bin 292 kişiyi öldürdü. İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde her 100 kişiden birinin öldüğü ya da yaralandığı kaydedildi. Açıklamada İsrail saldırıları nedeniyle 75 kamu kurumu ve onlarca hizmet tesisinin ağır hasar gördüğü belirtildi.

İSRAİL YASAKLANMIŞ FOSFOR BOMBASI KULLANDI

Açıklamada, ibadethanelerin de hedef alındığına dikkat çekilerek, “Saldırılarda 35 cami tamamen yıkıldı, 3 kilise ise ağır hasar gördü.” Kelime kullanıldı. Açıklamada, İsrail’in saldırılarında fosfor bombası gibi uluslararası alanda yasaklanmış mühimmat kullandığı belirtilerek, “ölülerin uzuvlarında yanma ve erime gözlemlendiği” vurgulandı.

YAKIT VE YARDIM GİRİŞİNİN ENGELLENMESİNE TEPKİ

Açıklamada, adı açıklanmayan bazı Batılı medya kuruluşlarının İsrail’in yanında yer alması kınanırken, bu kuruluşların “Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı ve sivil mağdurlarına karşı celladın yanında yer aldıkları” belirtildi. Açıklamada, Gazze Şeridi’ne yardımın önemi vurgulanarak, Refah Sınır Kapısı’nın sürekli açık tutulması, yardım ve yakıt girişinin engellenmemesi, yaralıların kurtarılması yönünde çağrıda bulunuldu. Gazze dışında tedavi görmelerine izin verilecek.

Açıklamada, Gazze Şeridi nüfusunun yüzde 70’ine tekabül eden 1 milyon 400 bin yerinden edilmiş kişinin, 100’ü Gazze kenti ve Gazze’nin kuzeyinde olmak üzere 222 barınma merkezine sığındığı bildirildi.

akcakocahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu