Haber

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Para ve maliye politikasının uyumu önemli

İTO Lideri Şekib Avdagiç, “Para politikasındaki sıkılık maliye politikasıyla desteklenmedikçe enflasyonla mücadele programı sınırlı kalabilir. Bu nedenle para ve maliye politikalarının uyumuna ve bu uyumu destekleyecek yapısal reformlara önem verilmesi gerekiyor” dedi. “

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Oda’nın Şubat ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmada iş dünyasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Avdagiç, “Faiz artışı enflasyonla mücadele sürecinin en etkili silahıdır ancak tek silah değildir. Para politikasındaki sıkılık maliye politikasıyla desteklenmedikçe enflasyonla mücadele programı sınırlı kalabilir. Bu nedenle önem verilmesi gerekiyor.” Para ve maliye politikalarının uyumuna ve bu uyumu destekleyecek yapısal reformlara önem verilmelidir.” .

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Fatih Karahan’a başarılar dileyen Avdagiç, “Sayın Karahan başkanlığındaki Merkez Bankası’nın ülkemize ve milletimize kalıcı kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz” dedi. iş dünyası. Merkez Bankası’ndaki başkanlık değişim süreci yanlış anlaşılmaları önleyecek şekilde doğrudur.” “İletişim yoluyla yönetildi. Başkan değişikliğinin politika değişikliğiyle hiçbir ilgisinin olmadığı yönündeki kararlılıklarını açıklamaları piyasalara güven verdi” dedi.

“Terör saldırılarının arka arkaya gerçekleşmesinin tesadüf olmadığı açıktır.”

Avdagiç, Meclis’te yaptığı konuşmada son dönemde yaşanan terör saldırılarına da dikkat çekti. Avdagiç, “Çağlayan Adliyesi önündeki terör saldırısını kınıyorum. Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu olaylar Fatih Camii imamına yapılan saldırıyla başladı. Tüm ülkemizin huzurunu hedef alan saldırıların arka arkaya gelmesi tesadüftür.” kullanılmış.

Avdagiç, “İş dünyası olarak şunun altını çizmek isterim. Terör örgütlerini araç olarak kullanıp Türkiye’de kaos yaratmak isteyenler bunu asla başaramayacaklar. Dün olduğu gibi bugün de teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde olacağız.” Hedeflerine ulaşmalarına asla izin vermeyecek. Türkiye’nin “Milletimizin büyüklüğünün ve kararlılığının bu saldırıları folyo yapacağından şüphem yok” dedi.

“Seçilmiş her belediye başkanından, kendi beldesini depreme hazırlamasını bekliyoruz.”

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin birinci yılının geride kaldığını kaydeden Avdagiç, “Milletimizin ve devletimizin çabalarıyla bölgemiz yeniden imar edilmeye başlandı. Bunun somut sonuçlarını ilk etap teslim törenlerinde gördük. Deprem konutları. Açılan kamu hizmet binalarında da gördük. Bu illerin hepsi beklenenden daha kısa sürede toparlanacak.” “Yapılmasıyla olası depremlere karşı gururumuz olacak” dedi.

‘İstanbul ve depreme hazırlık’ konusuna ısrarla odaklandıklarını vurgulayan Şekib Avdagiç, “Yerel Seçimler 31 Mart’ta yapılacak. İş dünyası olarak, partisi ne olursa olsun seçilecek her belediye başkanının hazırlıklarını yapmasını istiyoruz. Türkiye’nin deprem bölgesinde olduğu gerçeğini unutmadan depreme hazırlıklı olun.” “Bu yönde tedbirleri hayata geçirmelerini istiyor ve bekliyoruz. Bir deprem ülkesi olan Türkiye’de depreme hazırlık yapılmadan gerçek anlamda ‘sürdürülebilir kalkınma’nın mümkün olamayacağının bir kez daha altını çiziyorum.”

Avdagiç, İstanbul’daki tüm yerel yöneticilerin deprem alarmına geçmesi gerektiğini vurguladı. Avdagiç şöyle devam etti: “İstanbul’da belediye teşkilatının yasal olarak kurulduğu 1855 yılından bu yana belediyelerimiz, ‘belde halkını korumak, huzur ve sükunet içinde yaşatmak’ misyonuyla görevlendirilmiştir. 2024 yılında da istiyoruz. Belediyelerimiz ve yöneticilerimiz de aynı şeyi yapsınlar, yani deprem alarmına geçsinler.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu