Haber

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet: Kocaeli Fuarı’nın Durumu Beni Üzüyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan, Hürriyet’in yıkılıp yerine Millet Bahçesi yapılacağı Kocaeli Panayırı’nın durumu hakkında, “Kocaeli Panayırı’nın durumuna üzüldüm” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan, Hürriyet Belsa Plaza 2’nci kattaki toplantı odasında basın açıklaması yaptı. Önder Hürriyet, çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda kent gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hürriyet basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Biz bir şey söylüyoruz hemen yapıyorlar. Arkadaşlar bir anda aydınlanıyorlar. Hepsi söz verdikleri teleferiği yıllarca tuttular. Bu çok güzel bir şey. Bizim sayemizde yapılıyor. Fethiye Caddesi’ne girmeseydik, belki Yürüyüş Yolu’na bile vurmazlardı.Kocaelispor demeseydik akıllarına bile gelmezdi.Hepsini rezil ettiler.Her şeyin ruhunu yok ettiler.

“BU FUARIN YENİLENMESİNİ SAĞLADI”

Cedit dediler, ellerine sürdüler. Kocaelispor dediler, ruhunu bitirdiler. Yürüyüş Yolu dediler, daha yıl olmadı, taşları çoktan kırıldı. Bunu nasıl yaptıkları belli değil. Teleferikle oraya ayak basmayalım diye alelacele şehir meydanı diye bir şey uydurmuşlar. Fuar dedik, bir kaç etkinlik yaptık. Birdenbire fuarı yenilemeyi düşündüler.

“HAFIZALARI SİLMEK İSTİYORLAR”

Kocaeli Fuarı bu şehrin hafızası, anıları, yaşanmışlıkları ve kimliğidir. Bunca yıldır kentsel kimlikler göz ardı edildi. Kentin vizyoner gelişimi ve estetik değerleri hiç düşünülmedi. Bugün milyonlarca lira harcanıyor ve orada suni bir şeyler yapılıyor. Millet Bahçesi yapıyorlar. Ancak gerçekten şehrin hafızasını korursanız, şehir bilincini korursanız ve daha ucuza yenilerseniz ortaya çok daha güzel bir iş çıkar. Bizden hiçbir şey kalmayacak, tüm anılar silinecek diye bir çaba var.

“BAZI YÖNETİCİLERİN KARARLARI SORUŞTURULMUYOR”

Fuarın günah olması üzücü. O fuarı istiyorsan bir milyon dök, en modern binaları yap ama yine de eskinin zevkini vermiyor, eskinin hatırasını yaşatmıyor, şehirliliğin şuurunu asla yansıtmıyor. İlk yapılması gereken şehrin kimliğini korumaktır. Ne yazık ki, o fuar hakkında kalbim acıyor ve kimse konuşmuyor. Şimdi herkes bazı yöneticileri ve belediye başkanlarını pamuklara sarıyor. Yaptıkları her şeyi, aldıkları her kararı koşulsuz, koşulsuz gerçek olarak kabul ederler, eleştirmezler, sorgulamazlar.

“YAŞADIKLARI ŞEHRE SAHİP OLABİLİRLER”

Sanki her şeyi en iyi onlar yapıyormuş gibi asi bir kabullenme var ama şehir bu yüzden kaybediyor. Şehrin milyonları gitti ve ortaya çıkacak olan o milyonlara değmeyecek yapay bir şey olacak. O fuarın bozulmasını asla istemem. O eski anıların yok olmasını asla istemezdim. Biz İzmitliyiz atalarımızdan diyen arkadaşlara bugün seslerini çıkarmadıklarını ve bizi dış kapının dış mandalı gibi gören arkadaşların yaşadıkları şehre sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatmak istedim. içinde.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu