Haber

Kadıköy Belediyesi Çalışmalarından Depremzedelere Dayanışma Mesajı

Kadıköy Belediyesi’nin kadın çalışanları, hazırladıkları sinema ile deprem bölgesindeki kadınlara “Birlikte iyi olacağız” mesajını iletti.

Kadıköy Belediyesi kadın çalışanları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırladıkları sinema ile deprem bölgesindeki kadınlara dayanışma mesajı verdi. Sinema “Hiçbirimiz iyi değiliz.” “İstanbul’dayız ama ruhumuz orada, hepimiz enkaz içindeyiz. Şimdi iyi olma zamanı, birlikte iyi olma zamanı.” sözleriyle devam ediyor ve yanınızda olduğumuzun mesajını veriyor.

BİRLİKTE GÜZEL OLMA ZAMANI

Filmde belediyenin 16 kadın çalışanı rol aldı. Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılanlar, müdür yardımcısı, müdür, mühendis, sağlık çalışanı, muhabir, polis ve çalışanların da aralarında bulunduğu kadın çalışanlar, depremde kadınlara birlikte güzel olacağımız mesajını verdi. şu sözleri okuyarak bölge: “Hiçbirimiz iyi değiliz. İstanbul’dayız ama ruhumuz Adana’da, Turgut Özal Bulvarı’nda, Adıyaman’da Mecburiyet Caddesi’nde, Malatya’da Bent Başı’nda, Kahramanmaraş’ta 12 Şubat’ta, Osmaniye’de Rahime Hatun’da, Kilis’te. Yavuz Sultan Selim’deyiz, Diyarbakır’da Bağlar’da, Gaziantep’te Şehit Kamil’deyiz, Hatay’da Asi kıyılarında, Şanlıurfa’da Bahçelievler’deyiz, Batığın içindeyiz. Ama kelebekleri saklamak üzereyiz. Bir gün gelip saklandığımız yerlerden havalanacak ve tüm renklerimizle sevdiklerimizin ruhuna dokunacağız. Şimdi fit olma zamanı. Hemen bir araya gelme zamanı. Artık seninle güzeliz. Bağışlama ya da yardım aramıyoruz, bir gün hepimizin ihtiyaç duyacağı yetkinliği arıyoruz.”

DEPREMDE KADINLARLA DAYANIŞMA KAMPANYASI

Belediye ayrıca afet mağduru kadınlar için “Kadınlarla Dayanışma İçindeyiz” kampanyası başlattı. “Afetler herkese zor, kadınlara çok daha zor” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, belediyenin sosyal medya hesaplarında kadınlar için ihtiyaç sahibi listesi paylaşıldı ve üzerlerindeki maddelerin güncellenmesi istendi. liste depremzedelere teslim edilmek üzere Kadıköy Belediyesi ana binasında bulunan garaja teslim edilecek. Listede şu maddeler yer alıyor: Üst ve alt çamaşır, şampuan, sıvı sabun, ped, günlük ped, el kremi, dudak kremi, kolonya, diş fırçası, diş macunu, ıslak mendil, tarak, roll on stick (koltuk altı), cımbız, tırnak makası, tırnak törpüsü, ağda bandı, jilet. Malzemeler Kadıköy Belediyesi ana bina garajına teslim edilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

delice-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu