Haber

Kiliseye saldırıyla ilgili tutuklu sayısı 51’e çıktı! Polonya plakalı bir araç kullanıyorlardı

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’nde dün sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıyı gerçekleştiren 2 saldırganın da aralarında bulunduğu 47 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, yapılan operasyonda 4 şüphelinin daha gözaltına alındığı bildirildi. sabah dışarıda. 51 şüphelinin arkasındaki kişiler araştırılıyor.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde pazar günü ayin sırasında kar maskeli iki silahlı saldırgan ibadet edenlerin üzerine ateş açtı. Ayin sırasında kilisede büyük panik yaşanırken, kurşunların hedefi olan Tuncer Cihan isimli kişi ağır yaralandığı hastanede hayatını kaybetti.

2 TIRMANCI YAKALANDI

Eylemin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM ekipleri, failleri ve bağlantılarını tespit etti. Silahlı saldırıyı ilk gerçekleştiren Tacikistan ve Rusya uyruklu iki tetikçi yakalanarak gözaltına alınırken, bunlarla bağlantılı olduğu tespit edilen diğer failler de art arda düzenlenen operasyonlarla yakalandı. . Güvenlik ve istihbarat birimleri zincirleme operasyonlarda 30’dan fazla adrese baskın düzenledi ve 45 şüpheliyi daha yakaladı.

Polonya plakalı bir araç kullanıyorlardı” class=”intrinsic” width=”640″ height=”359″>

GÖZALTI SAYISI 51’E ÇIKTI

Sabaha kadar süren operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli sayısının 51’e çıktığı bildirildi. Aşırı radikal terör örgütü DEAŞ bağlantılı toplam 51 şüphelinin İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ndeki polis işlemleri devam ederken, polisteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Bu kişilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şüphelilerin parmak izlerinin alınarak kimliklerinin belirlendiği kaydedilirken, 28 şüphelinin sorgu sürecinin kısa sürede başladığı öğrenildi. Faillerin özel mesaj yoluyla iletişim kurduğu anlaşıldı ve mesajı kimden veya kimden aldıkları araştırılıyor.

KULLANDIKLARI ARAÇ 1 YILDIR TRAFİKTE ÇIKMIYOR.

Öte yandan saldırıyı DT isimli Rus asıllı failin gerçekleştirdiği, Tacikistan asıllı AK’nin tabancasının tutukluk yaptığı belirlendi. Polonya plakalı araçla olay yerine gelen saldırganların Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’nde yakalandığı, söz konusu aracın bir yıldır İstanbul trafiğine çıkmadığı anlaşıldı.

SAHTE KİMLİK VE PASAPORT KULLANMADILAR

Gözaltına alınan şüphelilerin dijital dosyaları incelenirken, olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM birimlerinde 150 kişilik özel grup oluşturulduğu bildirildi. Gruplar yüzlerce saatlik güvenlik kamerası görüntülerini incelerken, hücrenin faillerin kullandığı Polonya plakalı araçtaki şifresi ortaya çıktı. Yakalanan şüphelilerin yurda hangi koşullar altında girdiği araştırılırken, şüphelilerin sahte kimlik ve pasaport kullanmadıkları, daha önce başka bir suça karışmadıkları belirtildi.

Öte yandan dünden bu yana zincirleme operasyonlarda yakalanan 3’ü Türk toplam 28 şüphelinin polisteki sorgusu sürüyor.

ipsalahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu