Ekonomi

Samsun Valisi Zülkif Dağlı Çarşamba OSB’de İncelemelerde Bulundu

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Dağlı, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Sonkaya ve Çarşamba OSB Bölge Müdürü Mehmet Dalgıç ile bir araya geldi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Dağlı, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin kara, deniz, hava ve demiryolu olmak üzere 4 ulaşım ağına yakın olmasının yanı sıra Samsun şehir merkezinde OSB ve sanayi sitelerine yakınlığı ile cazip bir konumda olduğuna dikkat çekti.

Dağlı, Çarşamba OSB’nin 82 hektarlık alanının yatırımcılara değerli avantajlar sağladığını belirterek, “Bu özellikleriyle Çarşamba OSB’miz planlanan sanayi parselinin 3 katı kadar yatırımcıdan talep aldı. OSB’de parsel tahsisi konusunda titizlikle hareket ediyor, ihracata dayalı ve katma değeri yüksek ürünler üreten firma ve sektörlerin bulunmasına özen gösteriyoruz. Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan parsel tahsisi sonucunda 520 bin metrekare sanayi parseli tahsisi yapıldı. Tahsis edilen 30 firmadan 21’i yapı ruhsatını almış olup, 3 firmamız da deneme üretimine başlamıştır.Diğer firmalarımız da en kısa sürede inşaatlarına başlayacaklardır.” söz konusu.

Altyapı çalışmalarının yüzde 93’ünün tamamlandığını belirten Dağlı, OSB’yi alt yapısı ve üst yapısıyla yatırımcılar tarafından örnek gösterilecek bir OSB haline getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Vali Dağlı, fabrikaların elektrik ihtiyacını karşılamak üzere bölgede kurulacak trafo merkezinin ihalesinin ve yer tesliminin yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Alanın inşaatına kısa sürede başlanacak ve 2024 Haziran’da tamamlanması planlanıyor. Ayrıca OSB sınırları içerisinde trafo merkezi olacağından kesintisiz elektrik ve su depoları sayesinde kesintisiz su hizmeti verebilecek. Bu arada OSB yönetimi tarafından elektrik dağıtım ruhsatımız da alınmış olup bölgemizde elektrik satışı yapılacaktır. Bir yıl önce 27 Temmuz 2022 tarihinde temelini attığımız OSB Yönetim Binası 27 Temmuz 2022 tarihinde bir yıl önce yapılması planlanan meslek lisesinde 27 Temmuz 2022 tarihinde yatırımcılara hizmet vermeye başlamıştır. “Üniversitenin zemin etüdü raporlarının ardından projeler hazırlanacak ve üretim gerçekleştirilecektir. Her iki okulumuz da 2023 yılı yatırım programına alınmış olup, yakından takip edilmektedir.”

Çarşamba OSB’de tüm yatırımcı firmaların faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 7 bin 500 kişinin istihdam edileceğine dikkat çeken Dağlı, Çarşamba OSB’nin birçok departmanda yerli ve milli üretimiyle Türk Yüzyılı’nın inşasına değerli katkılar sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

pamukova-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu