Haber

Trump davasında hızlı bir yargılama hedefleniyor

Smith, koz‘Florida’daki malikanesinden’ gizli belgeler’soruşturma kapsamında dava dosyasının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Trump’ın “ulusal güvenlik hükümlerini ağır şekilde ihlal etmekle” ve “adaleti engellemeye yönelik bir komploya katılmakla” suçlandığını belirten Smith, iddianamenin Florida bölge mahkemesinde geniş bir heyet tarafından oylandığını kaydetti.

Smith, “İddianamenin tamamını okumaya, isnat edilen suçların kapsamını ve ciddiyetini anlamaya davet ediyorum”dedi.

Ulusal savunma bilgilerini koruyan maddelerin ABD’nin emniyeti ve güvenliği için kritik öneme sahip olduğunu değerlendiren Smith, bu maddelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kanunların herkes için geçerli olduğunu vurgulayan Smith, şöyle devam etti: “Bu davadaki sanıkların, bir mahkemede makul bir şüphenin ötesinde suçlulukları kanıtlanana kadar masum kabul edilmesi gerektiğini belirtmek benim için çok önemli. Bu amaçla, ofisim kamu yararına bu konuda hızlı bir yargılama isteyecektir. ve sanığın haklarına uygun olarak.”

Trump’ın Florida’daki malikanesinden çıkan “gizli belgeler” soruşturması kapsamındaki dava dosyası kamuoyuna açıklandı. 49 sayfalık davada Trump’a “ulusal savunma bilgilerinin kasten gizlenmesi” de dahil olmak üzere 37 suçlama yöneltildi.

Trump, hakkında iddianame hazırlandığını duyurdu.

Trump, dün akşam kendi sosyal medya sitesi TruthSocial’da yaptığı paylaşımda ‘gizli belgeler’le ilgili iddianame hazırladığını duyurdu.

Önümüzdeki Salı günü yerel saatle 15:00’te Miami’deki federal adliyeye çağrıldığını belirten Trump, şunları söyledi: “Ülkemizin tarihindeki herhangi bir görevdeki başkandan daha fazla oy alan ve şu anda hem Demokrat hem de 2024 başkanlık seçimleri anketlerinde diğer tüm adayların çok önünde olan eski bir ABD başkanının başına böyle bir şey gelebileceğini hiç düşünmemiştim. … Ben masum bir adamım.”terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu