Ekonomi

Türkiye Belediyeler Birliği’nden deprem bölgesine destek

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) bünyesinde kriz masası kurarak, Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) ile uyumlu olarak deprem felaketinden etkilenen il ve ilçelerdeki yerel yöneticilerle iletişime geçerek afet bölgesine yardım çalışmalarına başladı. ) İçişleri Bakanlığı.

TBB’den yapılan açıklamaya göre, afetin ilk gününde itfaiye araçları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan diğer iş makinelerinin Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye sevkiyatı AFAD ve TBB ile uyum içinde gerçekleştirildi.

Afet bölgesinde enkaz kurtarma çalışmalarında kullanılacak itfaiye aracının yanı sıra; Su pompası, kazıcı-yükleyici, kova, ekskavatör, damperli kamyon, greyder, dozer, vidanjör, hendek açma gibi acil ihtiyaç duyulan çeşitli iş makinelerinin sevkiyatı ile başta afet uzmanı işçiler olmak üzere belediyelerde görevli mimar, mühendis, teknisyenler araç, alıcı, vinç, AFAD’a teknisyen, operatör ve şoför gibi işçilerin afet bölgesine sevk edilmesi çalışmalarında destek verildi.

Afet sonrası bölgede temel insani ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yürüten TBB, ekmek, su, çeşitli gıdalar, elektrikli ısıtıcı, çocuk bezi ve mama gibi insani yardım malzemelerinin ilk günden itibaren bölgedeki afet bölgesine ulaştırılmasını koordine etti. gün.

Yurt içindeki yerel yönetimlerle sürekli iletişim halinde olan TBB, yurt dışındaki yerel yönetimlerden gelen yardım ve işbirliği tekliflerini de ilgili kurum ve kuruluşlara iletti. TBB, yabancı kurtarma ekiplerinin ve enkaz çalışmalarında kullanılacak ekipmanların yerel kanallardan bölgeye ulaştırılmasında, grupların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında ve yabancı yerel yönetimlerle her türlü bağlantının sağlanmasında aktif rol aldı.

Afet bölgesindeki yerel yöneticilerle sürekli iletişim halinde olan TBB, bölgedeki talepler doğrultusunda her türlü teknik ve insani yardım faaliyetlerine devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu