Ekonomi

Yılın İlk Yarısında ABD’de Fırtınaların Sigorta Kapsamı 34 Milyar Dolara Ulaştı

ABD’de yılın ilk yarısında meydana gelen şiddetli fırtınaların sigorta kapsamında karşıladığı maddi hasarın 34 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

İsviçre reasürans şirketlerinden Swiss Re’nin açıklamasına göre bu yılın ilk 6 ayında ABD’de sigorta kapsamında 1 milyar dolar ve üzeri zarara yol açan 10 fırtına yaşandı. Bu sayı son 10 yılda kaydedilen ortalamanın neredeyse iki katı.

Bu kapsamda yılın ilk yarısında meydana gelen fırtınalar nedeniyle sigorta tarafından karşılanan hasar 34 milyar dolara ulaştı.

Swiss Re’nin Baş Ekonomisti Jerome Jean Haegeli, iklim değişikliğinin etkilerinin sıcak hava dalgaları, kuraklık, sel ve şiddetli yağışlar gibi olaylarda zaten görülebildiğine işaret ederek, kıyı ve nehir bölgelerindeki arazi kullanımının değeri ile yerleşim yerlerinin konumuna vurgu yaptı.

Başka bir reasürör olan Münih Re’nin rakamlarına göre, Haziran ayında Teksas eyaletini vuran fırtınalar, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en yüksek maliyetli tek olay olurken, yalnızca fırtınaların 8,4 milyar dolara mal olduğu iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu