Haber

Yunan devlet televizyonu sabah haberlerini Kazım Koyuncu’nun duygusal şarkısıyla açtı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde yaşanan yıkım Türkiye’yi ve dünyayı şok etti. Ülke genelinde vatandaşlar depremzedeler için seferber olurken, birçok ülke Türkiye’ye arama kurtarma ekipleri gönderdi.

HABER NESİLİNİ TÜRK MÜZİĞİYLE AÇTILAR

Tüm gözler deprem bölgesinden gelen müjdeye çevrilirken, Yunan televizyonunda yürekleri ısıtan bir an yaşandı. Yunan devlet televizyonu ERT sabah haberlerini Türkiye’deki enkazdan görüntüler ve Kazım Koyuncu’nun “Seni Seviyorum” müziğiyle açtı.

MİÇOTAKİS’TEN KATKI TELEFONU

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, önceki gün yaşanan deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, “Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı deprem felaketinden derin üzüntü duyuyoruz. Kurbanların ailelerine en içten başsağlığı diliyoruz ve etkilenen tüm insanlarla birlikteyiz. Yunanistan kaynaklarını seferber ediyor” dedi. ve hızlı bir şekilde yardımcı olacaktır.” açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu