Haber

Yüz tanıma yazılım şirketi Clearview’e göre ABD polisi 1 milyona yakın yüzü taradı.

Dünya çapında yüz tanıma teknolojisi hizmetleri sunan Avustralyalı yazılım şirketi Clearview AI, ABD polisinin 1 milyona yakın yüzü taradığını duyurdu.

BBC’ye konuşan Clearview AI İcra Kurulu Başkanı (CEO) Hoan Ton-That, şirketin bugüne kadar ABD polisi için 1 milyona yakın yüz tanıma taraması gerçekleştirdiğini söyledi.

Clearview AI şirketinin sosyal medya platformları da dahil olmak üzere birçok farklı prosedürle “izinsiz” elde edilmiş 30 milyara yakın görseli olduğunu belirten Ton-That, ABD genelinde yüzlerce polis teşkilatının kendi yazılımlarını kullandığını ifade etti.

Ton-That, yazılım nedeniyle yapılan yanlış kimlik tespiti eleştirilerine yanıt olarak, polisin yüz tanıma sistemini kullanarak sahte tutuklamalar yaptıklarını ancak bunun polisin yanlış kullanımından kaynaklandığını kabul ettiğini iddia etti.

Ton-That, Clearview sisteminin doğruluğunun, sistemle eşleşmesi için gönderilen fotoğrafın kalitesine bağlı olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Miami Polis Şef Yardımcısı Armando Aguilar, polisin sistemi kullandığını doğruladı ve grubunun sistemi her yıl yaklaşık 450 kez farklı kabahatlerin izini sürmek için kullandığını ve bu sayede birçok cinayet vakasını çözdüğünü savundu.

Öte yandan, sistemin polis tarafından kullanımına ilişkin yeterli yasal düzenlemenin bulunmadığını savunan insan hakları savunucusu gruplar, yüz tanıma sisteminin veri güvenilirliğinin bağımsız bilirkişi grupları ve mahkeme tarafından test edilmesini talep ediyor.

New York’ta ceza savunma avukatı olan Kaitlin Jakson, sistemin bilgi güvenilirliği konusunda büyük soru işaretleri olduğuna dikkat çekerek, CCTV güvenlik kameraları gibi karmaşık manzaralar sağlayan kaynaklardan elde edilen bilgilerin doğru olup olmadığını bilmenin imkansız olduğunu söyledi. gerçek ya da değil.

Elektronik Sınır Vakfı’ndan (EFF) bir dijital güvenlik savunucusu olan Matthew Guaragili, Clearview AI’nın insanların fotoğraflarını kendi rızaları olmadan çevrimiçi olarak toplayıp sakladığını belirterek, “Bu, sivil özgürlükler ve medeni haklar için büyük bir sorundur ve kesinlikle yasaklanmalıdır. .” söz konusu.

Clearveiw AI, gizlilik ihlalleri nedeniyle Avrupa ve Avustralya’da milyonlarca dolar para cezasına çarptırıldı.

germencikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu