Ekonomi

Zorlu Enerji, ABD’li invertör üreticisi Enphase’in Türkiye’deki tek yetkili distribütörü oldu

Türkiye’nin yenilenebilir güç alanındaki öncülerinden olan Kuvvetli Güç ile dünyaca ünlü güç idaresi teknolojisi şirketi olan Enphase Energy ortasında imzalar atıldı. Şiddetli Güç, küresel şirket Enphase’in solar sistemlerde kullanılan mikroinvertör (mikro dönüştürücü) teknolojisinin ve aksesuarlarının Türkiye’deki satışı konusunda yetkili tek distribütörü oldu.

Türkiye’nin sürdürülebilir ve yenilikçi büyümesinin kolaylaştırıcısı olmayı amaçlayan Şiddetli Güç, ABD merkezli küresel güç idaresi teknolojisi şirketi Enphase Energy ile kıymetli bir iş birliği mutabakatı imzaladı. Yapılan muahede kapsamında Enphase Energy’nin direkt güneş paneli kurulumcuları ve tüketiciler için ürettiği solar sistemlerde kullanılan mikroinvertör (mikro dönüştürücü) teknolojisinin ve aksesuarlarının Türkiye’de satışını yapabilecek tek distribütörü olan Güçlü Enerji, yıllık alımlarını Enphase Energy’den yapmanın yanı sıra, Türkiye’deki pazara da eser tedariki sağlayacak.

Zorlu Güç ile Enphase iş birliği daha hesaplı projelerin önünü açacak

Zorlu Güç, küresel invertör üreticisi Enphase’in Türkiye distribütörlüğü sayesinde standart mikroinvertörlerden farklı olarak 10kW’a kadar olan küçük kapasiteli konut ve ticari sistemler için özel olarak üretilen mikroinventörlerin Türkiye pazarına sunulmasını sağlayacak. Böylece daha hesaplı projelerin yapılmasının da önü açılacak. Değişen solar güç pazarı dinamiklerine uygun olarak kendini güncelleyen Şiddetli Güç, Enphase Energy’nin mikroinventörleriyle ayın vakitte daha evvel kapsamında olmayan B2C (doğrudan tüketici) pazar segmentinin gereksinimlerine da karşılık verebilecek.

Enphase’in mikroinvertörleri, solar invertörlerde güvenlik, performans ve güvenilirlik standartları belirliyor

Enphase IQ® Mikroinvertörler, kusursuz güvenilirlik ve ölçeklendirilebilir maliyetler sunmak için, Enphase’in eşsiz yazılım tarifli mimarisinden ve yarı iletken entegrasyonundan güç alıyor. Sıkı güvenilirlik ve kalite testlerine tabi tutulan Enphase IQ Mikroinvertörler, toplamda bir milyon saati aşan sınama süreçleri sonucunda, zorlayıcı sıcaklık, yüksek nem, tuzlu hava, çok soğuk ve sert iklim şartlarında harika performans sunuyor.

Zorlu Güç, Enphase iş birliği ile mikroinventör pazarında parlayacak

Zorlu Güç ile Enphase Energy ortasında gerçekleştirilen iş birliğini pahalandıran Zorlu Güç Solar ve Yurtdışı Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cihan Evcit şunları söyledi: “Zorlu Güç olarak, ülkemizde ZES markamızla üst segment, kaliteli güneş paneli üretimi yapıyoruz. Güneş panellerimizi mevcut panel üretim tesislerinden sağlayarak, memleketler arası kalite standartlarına uygun bir biçimde yapmak maksadıyla kıymetli yatırımlara ve iş birliklerine imza atıyoruz. Gücümüzün neredeyse tamamına yakın bir kısmını yenilenebilir güçten alan bir şirket olarak, 2017 yılında güneş gücü alanında yeni jenerasyon teknolojiler geliştiren First Solar’ın yüksek performanslı ince sinema fotovoltaik (PV) modüllerinin 26 ülkede en büyük iş ortağı ve tek distribütörü olduk. Güneş gücü alanında yaptığımız bu kıymetli mutabakat ile modül segmentinde çok büyük bir muvaffakiyet elde ettik. Güneş gücü ekipmanları üreticisi Enphase Energy ile yaptığımız bu iş birliğimiz sayesinde de mikro invertör pazarında birebir halde muvaffakiyet göstereceğimize inanıyoruz. Güneş gücü alanındaki katma bedelli tahlilleri, yeni kuşak teknolojileri ve farklı iş modellerini başta Türkiye olmak üzere geniş bir coğrafyada sunmayı ve Güneş gücü alanının gelişimine liderlik etmeyi amaçlıyoruz. Bu maksadımız doğrultusunda sürdürülebilir ve etrafla uyumlu güç arzını karşılamak için yatırımlarımıza ve iş birliklerimize hiç orta vermeden devam etmeyi planlıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu