Haber

Bakan Güler’den 10 Kasım mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Güler, yaptığı açıklamada, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı ve ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. Ebediyete vedasının 85’inci yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Atatürk; Asil milletimizi kösteklemek istedikleri, umutların tükendiği bir dönemde bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla harekete geçmiş; Milli Mücadelemize öncülük ederek, her şeye rağmen mücadeleyi zaferle taçlandırdı. Büyük tarihimizin altın sayfalarında müstesna bir yere sahip olan bu zafer onun ne kadar büyük bir komutan ve askeri deha olduğunu da gösterdi.

“Fedakarlığı, kararlılığı, kararlılığı ve inancıyla Türk milletinin müstesna cumhurbaşkanı Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük miras, bu yıl kuruluşunun 100’üncü yılına ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’dir. yıl.”

Bakan Güler mesajını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimizi yarınlara güvenle taşımak, geliştirmek ve bu coğrafyada ilelebet yaşatmak en değerli görevimizdir.

Bu anlayışla Milli Savunma Bakanlığı olarak ülkemize yönelik tehdit ve tehlikeleri ortadan kaldırmak, ülkemizin ve milletimizin hak ve çıkarlarını korumak için gece gündüz çalışıyoruz.

Günümüzün büyük ve güçlü Türkiye’sinin temellerini atan Atatürk’ün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hayalleri ve hedefleri, tüm faaliyetlerimizde yolumuzu aydınlatmak, azim ve kararlılıkla yürüttüğümüz çabalarımızda en büyük motivasyon kaynağımızdır. .

Bu duygu ve niyetlerle, vatan ve millet uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi, başta ebedi başkomutanımız Gazi olmak üzere ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve minnetle anıyoruz. Mustafa Kemal ATATÜRK; Hayatta kalan gazilerimize, şehit ailelerine ve gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Sevgili Atatürk! Bu ülke sana minnettar! Ruhunuz şad olsun!” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu