Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen: ABD ve Çin Ekonomilerinin Tamamen Ayrılması Felaket Olur

YENİ ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin Çin’den ayrılmak gibi bir niyetinin olmadığına dikkat çekerek, “Ekonomilerimizin tamamen ayrılması hem ülkelerimiz hem de dünya için ekonomik felaket olur” dedi. ifadesini kullandı.

Yellen, Çin’in ekonomik ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hı Lifing ile ikili görüşmesi öncesinde yaptığı açıklamada, iki günlük temaslarda güçlü bir temel atılmasını umduğunu söyledi.

Yellen, ABD’nin Çin’den ayrılmak gibi bir niyetinin olmadığını yineleyerek, “Ekonomilerimizin tamamen ayrılması hem ülkelerimiz hem de dünya için ekonomik felaket olur.” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Yellen, Amerikalı şirketlerin ve çalışanların eşit şartlarda rekabet etmesinin engellenmesi gibi bazı ekonomik uygulamalara ilişkin endişeleri olduğunda bunları doğrudan ileteceklerini belirtti.

İkili ekonomik ilişkilerin ötesinde, iklim değişikliğinden düşük gelirli ülkeler ve gelişmekte olan piyasalardaki borç sıkıntılarına kadar küresel zorluklara ilişkin iş birliğini tartışmayı sabırsızlıkla beklediğini belirten Yellen, şöyle konuştu: “Dünyanın en büyük iki ekonomisi olarak, bu konuda bir yükümlülüğümüz var. bu ve benzeri konularda ülkelerimizdeki ve dünyadaki insanlar için öncülük yapmak.” Bu kelimeyi kullandı.

Yellen, toplantılarda ekonomik araçların ulusal güvenlik amaçlı kullanımına ilişkin tartışmaları da aktaracaklarını belirtti.

ABD ve müttefiklerinin ulusal güvenliklerini korumak için bilinçli adımlar atmaya devam edeceklerine işaret eden Yellen, “Ancak herhangi bir yanlış anlaşılmayı veya yanlış hesaplamayı önlemek için bu eylemler hakkında net bir şekilde iletişim kurmaya da kararlıyız. Çin’in politikasının daha fazla netleştirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz.” Düşünceler ve eylemler.” “Hoş geldiniz.” dedi.

“Daha derin iletişim kanalları geliştirmeye çalışıyoruz”

Yellen, toplantının ardından X’te yaptığı paylaşımda, ikili ekonomik ilişkileri istikrara kavuşturmak ve ekonomik konularda ilerleme sağlamak için daha derin ve güçlü bağlantı kanalları geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Her iki tarafa da fayda sağlayan sağlıklı bir ekonomik rekabetçi ilişki istediklerini belirten Yellen, iki ülkenin net bir bağ kurmasının ve küresel ekonomiyi daha sağlam bir zemine oturtmasının önemine dikkat çekti.

haber-kozan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu