Haber

Binali Yıldırım: Heyelan alanı büyük, büyük çalışma gerekiyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım, Erzincan İliç’teki madende meydana gelen heyela ilişkin, “Alan az çok temiz ama geniş bir alan. ​​En az 300 dönüm. Birkaç kaşıkla girip alınabilecek bir şey değil. Bir milyon metreküp civarında.” “Toprak hareketinden bahsediyoruz.” söz konusu.

Aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Yönetim Kurulu Başkanı olan Yıldırım, gazetecilere, saat 14.30 sıralarında heyelanın meydana geldiği bölgede büyük miktarda toprak hareketinin olduğunu söyledi.

Heyelanın yayıldığı alanın birkaç yüz dönüm olduğunu belirten Yıldırım, “Yani yığınağın yapıldığı alan açık ocak maden sahası. Açık ocak maden sahasından aşağıya doğru bir kayma var. Her iki tarafta yığılma alanı oluştu. Olay anından bu yana yürütülen çalışmalar sonucunda çok sayıda arkadaş bölgeden uzaklaştırıldı ancak kayma meydana gelmedi.” “Yönden oldukça uzakta konumlanan bir tarafta 8, diğer tarafta 1 çalışanımızın bu toprak hareketinden etkilenerek yer altında kaldığı değerlendiriliyor. Sayı toplamda 9 kişi, tespit bu yönde. yön.” dedi.

Yıldırım, bölgenin kontrol altına alındığını ve çalışma yapılan alanın aydınlatıldığını belirtti.

Ekiplerin çalışmalarına değinen Yıldırım, şunları söyledi:

“Ortam aydınlatması yapıldı. Termal cihazlarla sinyal alınması, yani enkaz altında olduğu tahmin edilen ve düşünülen arkadaşlara ulaşılması için gerekli çalışmalar şu anda yapılıyor. Aksi takdirde her yerde 100’e varan kitleyle arama yapılıyor. bir milyon metreküp zaman kaybıdır ve sonuç almak çok kolay değildir.Bunlar yapıldıktan sonra tüm gruplar, AFAD, UMKE ve bakanlık yetkilileri, madencilerimize ulaşmak için Sayın Valimiz ile uyum içinde çalışmalarını sürdüreceklerdir. Tabiki temennimiz burada çalışan kardeşlerimizin, hemşehrilerimizin sağ salim kurtarılmasıdır.Bunun için büyük bir çaba sarf edilmiş olsa da, büyüklüğü de dikkate alındığında zamanla yarışarak, Kuralların bizim tarafımızda olmadığını söylemekte fayda var.”

Siyanür iddialarına ilişkin ise Yıldırım, “Bu konuyu özellikle arkadaşlarıma sordum. Aslında bu ayrıştırmanın yapıldığı kimyasal başka bir yerde depolanıyor. Orada ne bir heyelan ne de başka bir hareket var. Kayma söz konusu.” alan açık olup maden, kazının yapıldığı yerden alınarak ayrıştırıldıktan sonra alınır.” “Biriken toprak kayıyor. Bu toprakta olmadığı düşünülüyor ama arkadaşlarımız ‘zehirli bir madde olabilir’ diyerek binde bir ihtimal olsa da membranlarla önlem alıyorlar.” söz konusu.

Heyelanın meydana geldiği alanın büyüklüğünden bahseden Yıldırım, “Alan az ya da çok ama geniş bir alan. En az 300 dönümlük bir alan. Girilip çıkarılabilecek bir şey değil. birkaç kaşıkla. Milyon metreküp civarında bir toprak hareketinden bahsediyoruz. O yüzden sabır ve emek isteyen bir iş.” “Bunun yapılması gerekiyor. Arkadaşlarımız tüm imkanları kullanarak bu çalışanlara bir an önce ulaşmaya çalışıyor. Geçmiş olsun, canlarımıza bir an önce kavuşmayı umuyoruz.” söz konusu.

Binali Yıldırım’a bölgede incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Vali Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu