Haber

Dünyanın gözü ikinci turda! İtiraf üzerine ‘Erdoğan’ manşeti

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir aday yüzde 50+1’i alamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci kategoriye giren isimler oldu.

“HEPİMİZ YANLIŞIZ”

Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri de Batı medyasında geniş yer buldu. ABD Dış Politika dergisi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaybedeceğini düşünürken hepimiz yanıldık”söz konusu.

İngiltere merkezli yayıncı BBC “Türk seçmeni bir hafta sonra cumhurbaşkanı seçmek için sandık başına gittiğinde, sonuçlar tüm dünyada yankı uyandıracak.”sözlerini kullandı.

“İLK TURU LİDERLİK İLE TAMAMLANDI”

Erdoğan’ın birinci turu rakibinin tersine çevirmesi zor bir liderlikle tamamladığını belirten BBC, AB’nin eski dış politika sorumlusu Barones Ashton’ın sözlerine yer verdi.

Türkiye’de yaşananların küresel etki yarattığını söyleyen Ashton, şunları kaydetti: “Ukrayna’nın işgalinden bu yana Türkiye değerli bir diplomatik araç olarak konumunu sağlamlaştırdı. Savaşan ülkeler arasındaki müzakereleri kolaylaştırdı ama asıl atılımı tahıl anlaşmasıyla yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ABD Başkanı Joe Biden’dan Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı’na Xi’ye kadar herkesle iletişim kanallarını açık tutuyor.”altyazılı

“ERDOĞAN’IN BAŞARILARI MUHALEFETİ ŞAŞIRTTI”

CNBC, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turdaki başarısının muhalefeti şaşırttığını öne sürerek şunları söyledi: “Doğu ve Batı coğrafi kavşağında bulunan Türkiye, yaklaşık 85 milyon nüfusa sahip. NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip olan ülke, 4 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor ve Rusya-Ukrayna savaşında arabuluculukta çok önemli bir rol oynuyor.”o yazdı.

“MİLLİYETÇİ KARTINI KULLANMAK”

Finans Zamanları, “Türkiye’nin ‘çaresiz’ muhalefeti milliyetçi kart oynuyor” Alman basını Kılıçdaroğlu hakkında dikkat çekici analizler yazdı. Tagesspiegel gazetesi “Batı, Kılıçdaroğlu konusunda yanılıyor mu?”Kılıçdaroğlu, başlıklı haberinde mülteci karşıtı kampanya başlattığına dikkat çekti.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Demokratik ve barışçıl bir Türkiye için ilk tür kalp izleriyle kampanya yürüten CHP adayı, şimdi mültecilere yönelik sert sözler kullanıyor. Batı’da birçok kişi Kılıçdaroğlu’nun bizi hayal kırıklığına uğratıp uğratmayacağını merak ediyor.”

“ARTIK KALP VE YUMUŞAK KONUŞMALAR YOK”

“Artık kalpler ve yumuşak sözler yok”Başlığıyla okuyucularının karşısına çıkan Alman Zeit gazetesi, Kılıçdaroğlu’nun ikinci tip oy almak için sağcı sloganlar attığını bildirdi.

“Olağandışı GÜÇLÜ BİR TARZ”

Fransız basını da Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur için mülteciler konusunda sesini yükselttiğini bildirdi. Le Figaro gazetesi, “Kılıçdaroğlu’nun alışılmadık derecede sert bir dille verdiği söz, ankette üçüncü olan Sinan Ogan’ı destekleyen seçmene bir mesaj gibi görünüyor.”altyazılı

“İKİNCİ TUR KILIÇDAROĞLU’NA ROZET VERDİ”

Yunan basını da Türkiye’deki seçimleri yakından takip ediyor. Yunan basınına göre Kılıçdaroğlu için ikinci tür seçimler çıkmaza girdi.

haber-pursaklar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu