Ekonomi

Eskişehir’de Pazarcılar Uygun Fiyata Erik Satamıyor

Eskişehir’de ilçe pazarında tezgah açan pazar esnafı, satışa sunulan yaz meyvelerinden biri olan eriği uygun fiyatlı olmasına rağmen satamadıklarını belirtti.

Yaz meyveleri pazar tezgahlarında yerini almaya devam ederken, pazar esnafı vatandaşların meyveler uygun olmasına rağmen alışveriş yapmamasından şikayetçi oldu. Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Akçami semtindeki Malhatun caddesi üzerinde kurulan semt pazarında eriklerin kilosu 20 liradan, nektarin ve üzümün ise 30 liradan satıldığı görüldü. Eriğin satış fiyatının diğer meyvelere göre daha ucuz olduğu fark edildi. Pazar tezgahlarında en ucuz meyvelerden biri olan eriğe vatandaşların istek göstermediğini belirten pazar esnafı, satışlardan memnun olmadıklarını dile getirdi.

“Sabah tezgaha koydum, neredeyse satış yok”

Erik ve üzüm satıcısı Sergülan Aslanbenzer, çarşıda satışların iyi gitmediğini belirterek, vatandaşların yaz meyvelerine rağbet göstermediğini söyledi. Pazarcı Sergülan Aslanbenzer, meyve satış fiyatının normal seviyelerde olmasına rağmen alışverişin yetersiz kaldığını belirterek, “Şu anda satışlarımız iyi ilerlemiyor. Meyvenin ağırlığı yüksek. Vatandaş rağbet görmüyor. Erik, üzüm, nektarin, çilek ve kirazın kilo fiyatı normal ama onlar da satılmıyor kilosu 20 lira sabah tezgâha koydum neredeyse hiç satış yok gibi. Tezgâhta sadece iki paket üzüm satılıyor o kadar Piyasada müşteri yok – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu