Haber

Kılıçdaroğlu, The Economist’e Türkiye’yi şikayet etti

İngiliz The Economist dergisi Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri kapağına taşıdı. “2023’ün en değerli seçimi” başlıklı yazıda “Demokrasiyi kurtarın”, “Oy verin”, “Erdoğan gitmeli” gibi ifadelerin kullanılması dikkat çekti. Dergide yine Kemal Kılıçdaroğlu için, “O büyüleyici bir alçakgönüllü. Türkiye’nin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu sıcak bir şekilde destekliyoruz”söylendi.

Kılıçdaroğlu’na açık destek vererek seçmeni yönlendirmeye çalışan The Economist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisinden gecikmedi.

İNGİLİZ TARAFLARI AÇIKLADI, ERDOĞAN’DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel güçlerin harekat aparatı olan dergi kapaklarının iç siyasetimize yön vermesine ve milli iradeyi bulaştırmasına izin vermeyeceğiz. İnşallah tüm bu diplomatik başarıları Yüzyıl ile birlikte zirveye taşıyacağız.” Türkiye’nin.” söz konusu. Yaşananların ardından Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan The Economist’te bir gelişme daha yaşandı. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, The Economist’te bir makale yazdı.

KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE İLE İLGİLİ EKONOMİSTE ŞİKAYETLER

Makalede, “14 Mayıs zaferi (kazanacağız) Türkiye’nin Batı yönelimini de yeniden tesis edecektir. Bu yönelim bir idealin yansımasıdır”Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları halinde Türkiye’nin yüzünü tamamen Batı’ya çevireceğini söyledi. “Türkiye her zaman Batı’nın gururlu bir üyesi olacaktır. Tüm uluslararası kurumlarda Türkiye, Batı saflarının bir parçasıdır ve bu şekilde hareket etmeye devam edecektir.”Kılıçdaroğlu, yazısına sözleriyle devam ederek, Türkiye’nin kurulacak hükümetle Batılı devletlere yaklaşacağını belirtti.

haberbekilli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu