Haber

Özgür Özel’den Bülent Turan’a: “Hileyle İktidarda Kalacağını Sanıyorsa Bu Yoksulluk Alameti”

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özgür Özel, HDP’li Semra Güzel’in Genel Kurul’da milletvekilliği düşürülürken, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan CHP Grubu’nu reddetti; “HDP’ye takviye vermekle” suçlanan CHP, Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini, Semra Güzel’in terör örgütü mensubu ile kamp ziyareti nedeniyle çektirdiği fotoğraf nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini savundu. o yönde.Ancak bugünkü oylama devamsızlıktan milletvekilliğinin düşürülmesi oyu.Semra Hoş’un yargı önünde olduğu ve mahkeme karar vereceği ortaya çıktı.Milletvekilliğini kaybetmek nedir anlamış değiliz. mahkemenin yerini alarak ve mahkeme karar vermeden önce özel kütükler alarak.” Özel, “Bülent Turan böyle saçmalıklara gerek yok. Böyle saçmalıklarla iktidar kalacaksanız saçmalıklarla değil dürüstlükle milleti ikna ederek iktidara gelirsiniz, iktidarda kalırsınız” dedi. hem de o halde.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin altı Genel Kurulu toplantısına mazeretsiz ve izinsiz katılmadığı için yapılan oylama sonucunda düşürüldü. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Grubu’nu Güzel’in meclisten düşürülmesi için yapılan oylamaya “üç kişinin katılması” ile suçladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de muhalefet lobisinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“MAHKEMEYE ÖZEL YETERLİLİKLER GÖSTEREREK BİR ŞEYİN BELEDİYESİNİ İNDİRMEK NEDİR ANLAMADIK”

Özel, ret oylarını şöyle açıkladı:

“Üzülerek söylüyorum ki AKP’de bu alışkanlık haline geldi. Çok somut konularda bile doğru konuşmuyorlar. Mesela içeride 3 milletvekili var diyor. Bir yerde bağırdı. ‘Birçok’ dedim. Arkadaşlarımızın bir kısmı oy kullandı ve salonu terk etti.Burada 3 milletvekili var.Oylama sonunda 3 kişi ile oy verdiğimizi nereden çıkardınız?’ ‘İşte milletvekilleriniz HDP’yle dayanışma için’ falan diyor… Ama bilmediği şu ki biz bu oylamada şu tavrı aldık, aleyhte oy kullandık, CHP Semra Güzel’in dokunulmazlığını kaldırma kararı aldı. Semra Güzel’in içinde bulunduğu fotoğraf karesi nedeniyle.Terör örgütü mensubu ile çektiği fotoğraf nedeniyle o tarafta oy kullandık ve kamp ziyareti nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini savunduk.Ancak bugünkü oylama ret yönünde. devamsızlık nedeniyle vekili oldu.Ancak Semra Hoş yargının önünde ve mahkeme karar verecek.Bir kişiye özel anket yaptırıp milletvekilliğini düşürmek nedir anlamadık.

“BİNA YILDIRIM MECLİS’E GELMEDİ, KAPININ YANINDAN GEÇMEDİ”

Örneğin Sayın Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığından ayrılarak yoklamadan muaf tutulacağı Başkan Vekili oluncaya kadar geçen süreçte Meclis’i ziyaret etmemiştir. Meclisin kapısından geçmedi. Böyle çok milletvekili var. Pandemi döneminde yoklama alınmadı. Böyle bir süreçte kişisel uygulama mahkemenin yerine geçmektedir. İlkeli bir duruş sergiliyoruz. Bülent Turan böyle konuşuyor. Yalan söylemeye ne gerek var? Hepinizin bildiği bir gerçeği tahrif etmenin ne yararı var? CHP de kendi pozisyonunu savunabilir ve açıklayabilir. Bülent Turan’ın düşündüğü gibi evet oyu vermemiz gerekiyordu ama milletvekillerimiz onlarla birlikte çıktı. Aslında hayır oyu verdik. Biz bu tür kumpaslı oylama ve yoklamalara karşıyız.

“TÜMA ÇELİK… HDP, Dokunulmazlığın Kaldırılması İçin OY VERDİ”

Son sözümüzü bir örnekle söyleyelim. Mesela Tuma Çelik… HDP milletvekiliydi. Cinsel saldırı ile suçlandı. HDP de dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oy kullandı. Sonra gitti ve mahkemede yargılandı. O haklı, geri döndü. Böyle bir suçla itham edilen kişiyi, Meclis’in milletvekili listesinde olmayacağını düşünerek meclisten çıkarsaydık, yoklamayla düşürseydik bugün ne olurdu? Mahkemede yargılanan ve masum olduğu kanıtlanan biri. Bizim hatamız yüzünden meclisten atılırdı. Bunları hesaplayarak doğru olanı yaptık.

“SAHTELİK YOLUYLA İKTİDARDA KALABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ, BU BİR YOKSULLUK İŞARETİDİR”

Bülent Turan buradan başka bir şey çıkarmaya çalışıyor ama Bülent Turan için buradan bir şey çıkmayacak. Bunu Bülent Turan’a anlatmak lazım. Eğer bizi yeneceksen, sözlerinle yenmelisin. Böyle bir salonda üç kişiydik, kaçtılar, kaçtılar… Bülent Turan, böyle saçmalıklara gerek yok. Bu tür saçmalıklarla iktidarda kalacaksanız, saçmalıklarla değil, doğrulukla, dürüstlükle, milleti inandırmakla iktidar olabilirsiniz; iktidarda kalabilir. Dürüst olmayan bir şekilde iktidarda kalacağını düşünüyorsa, bu bir sefalet işaretidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu