Ekonomi

Prologis Hisseleri Beklenenden İyi Kazançlara ve Tahminlere Rağmen Düşüyor

Prologis’in (PLD) hisseleri, lojistik gayrimenkul alanında uzman şirketin dördüncü çeyrek ve 2023 yılının tamamı için karışık kazanç sonuçları bildirmesinin ardından Çarşamba günü piyasa öncesi oturumda %2,75 düştü.

Şirket, seyreltilmiş hisse başına 0,68 dolar net gelir bildirdi; net geliri önceki yılın aynı çeyreğindeki hisse başına 0,63 dolardan arttı ve ortalama analist tahmini olan 0,59 doların üzerine çıktı. Şirketin geliri, analistlerin 1,85 milyar dolarlık beklentilerini aşarak 1,89 milyar dolara ulaştı.

Prologis, 2022’nin dördüncü çeyreğindeki 1,24 $’a kıyasla hafif bir artışla dördüncü çeyrekte hisse başına seyreltilmiş temel faaliyet gelirini (Çekirdek FFO) 1,26 $ olarak bildirdi. Seyreltilmiş hisse başına Net Promosyon Gelirinin (Giderinin) etkisini hariç tutan Çekirdek FFO, Çeyrek için 1,29 $ olarak bildirildi; önceki yılın çeyreğine göre 1,23 $’a göre bir artış yaşandı.

Gelecek 2024 yılı için Prologis, hisse başına kazancının (EPS) 3,20 ila 3,45 dolar aralığında olmasını bekliyor; bu, mali analistlerin 3,14 dolarlık tahmininin üzerinde.

Prologis’in kurucu ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Hamid R. Moghadam, “2023, bir başka olağanüstü performans dönemiyle sona erdi. Ekibimizin çabalarından son derece memnunum” dedi.

“Ekonomik ve jeopolitik ortamlarda devam eden belirsizliklere rağmen 2024’e dair bakış açımız iyimser. Son Yatırımcı Forumumuzda sunduğumuz stratejiyi uygulamaya odaklanmayı sürdürüyoruz ve küresel çaptaki yaygın varlığımızı güçlendirmeyi ve sektör lideri bir ortak olarak konumumuzu korumayı hedefliyoruz.” müşterilerimize.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu