Ekonomi

RBC, istikrarlı talep görünümü nedeniyle Williams-Sonoma hisse senedi hedefini 261 dolara yükseltti

Pazartesi günü RBC Capital, Williams-Sonoma (NYSE:WSM) için Outperform notunu korudu ve hisse senedi fiyat hedefini bir önceki 165 $’dan önemli ölçüde artırarak 261 $’a yükseltti. Bu ayarlama, firmanın şirketin dördüncü çeyrek performansını ve önümüzdeki yıla ilişkin beklentilerini analiz etmesinin ardından geldi.

Williams-Sonoma’nın dördüncü çeyrek karşılaştırılabilir satış tahmini, marj tahminlerindeki hafif bir düşüşe rağmen RBC Capital tarafından artırıldı. Güncellenen karşılaştırılabilir satış tahmini -%7,1 olan önceki tahmine göre bir iyileşme ve -%8,6 olan konsensüse göre daha iyimser bir tahminle -%5,6 olarak belirlendi.

Revize edilen hisse başına kazanç (EPS) tahmini 5,35 $ olarak belirlenmiş olup, bir önceki 5,58 $’dan biraz daha düşük ancak yine de 5,14 $’lık konsensüsün yaklaşık %4 üzerindedir.

RBC Capital, 2024 yılına bakıldığında, Williams-Sonoma’nın istikrarlı bir talep öngörmesini ve net gelirin kabaca sabit kalmasını bekliyor. Bu, RBC’nin %0,4’lük artış tahmini ve konsensüsün %1,4’lük düşüş tahmini ile tezat oluşturuyor.

Tutarlı bir talep eğilimi beklentisinin, yönetimi, RBC’nin %15,4’lük tahmininden ve %16 civarındaki fikir birliğinden biraz daha düşük olan %15 civarında bir işletme marjı beklentisi belirleme konusunda güçlendirdiğine inanılıyor.

RBC Capital, 2025 mali yılı için %3,3 net gelir artışı, yaklaşık %16,0 faaliyet marjı ve 16,31 $ EPS öngörerek projeksiyonlarını açıkladı. Yeni fiyat hedefi olan 261 $, firmanın 2025 mali yılı EPS tahmininin yaklaşık 16 katına dayanıyor.

Aynı raporda RBC Capital, Williams-Sonoma’nın hisseleri için potansiyel risk ve ödüllerin bir analizini sunarak, %26’lık bir artış anlamına gelen 296$’lık bir yukarı yönlü potansiyel ve %21’lik bir düşüş anlamına gelen 185$’lık bir aşağı yönlü risk tahmininde bulundu. Bu risk-ödül senaryosu, mevcut bakış açısından hisse senedinin beklentilerine ilişkin gerçekçi bir görüş sunmak üzere tasarlanmıştır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu