Haber

Samsun’da Öğrencilerin Projeleri Büyük İlgi Gördü

Samsun Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Türk Yüzyılında çağa destek veren nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Canik Belediyesi Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde eğitim gören öğrenciler, hazırladıkları projeleri proje festivalinde sergiledi. İlk eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında hazırladığı 500’ün üzerinde projenin yer aldığı festival programı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Programda öğrencilerle yakından ilgilenen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, projelerini tek tek inceledi. Projelerin hazırlık sürecini öğrencileri dinleyen Lider İbrahim Sandıkçı, başarılı çalışmalarından dolayı onları tebrik etti.

Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam ettiklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımız ve gençlerimiz bilim ve teknoloji alanında ülkemizin liderliğini sürdürecekler.”

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde öğrencilere yönelik düzenlenen uygulamalı eğitimlerin önemine değinen Sandıkçı, “İlçemizde düzenlediğimiz festivalde çocuklarımıza kaliteli eğitim vermenin ve onlara fırsatlar sunmanın değerini bir kez daha görüyoruz. Öğrencilerimiz tasarımı ve üretimi kendilerine ait özgün projelerle Milli Teknoloji Hamlesi gezisine katılacaklardır.” “Bize neler başardıklarını gösterdiler. Canik Özdemir, “Bayraktar Keşif Kampüsümüzdeki atölyelerimizde ve keşif alanlarımızda verdiğimiz eğitimlerle Türk Yüzyılında çağa yön verecek nesiller yetiştiriyoruz.”

Bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen proje festivalinde müzik gösterileri ve fotoğraf standı da yer aldı. Proje festivalinin 22-28 Ocak 2024 tarihlerinde Canik Özdemir Bayraktar Keşif Yerleşkesi Bilim Etkinliği adı altında devam edeceği bildirildi. -SAMSUN

doganyol-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu