Haber

Sarıyer’de bir inşaat inşaatının yanında yol çöktü

Sarıyer’de bir binanın inşaatının yanındaki yol çöktü. Çöken alandan havadan bakıldığında caddenin büyük bir bölümünün kaydığı görüldü. Bölgedeki 8 bina tedbir amaçlı boşaltılırken, çökme anı cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Olay, sabah saatlerinde Ayazağa’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 7 yıldır inşaatı tamamlanmayan bir binanın inşaatının yanından geçen yol büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin ardından yol kenarındaki meskenlerde oturanlar dışarı fırladı. Çevredeki 8 konut tedbir amaçlı boşaltılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Şeritle kapatılan yolda bahisle ilgili çalışma başlatılırken, vatandaşlar da yıllardır bu inşaat çalışmasından dolayı emsal sorunlar yaşandığını söyleyerek inşaat firmalarına ve belediye yönetimine sitem etti.

“Patlamayla uyandık”

Mahalle sakini Gülşen Uyanık yaşadığı şoku, “Patlamayla uyandık, doğalgaz patlaması gibiydi ama bayıldık. Hep böyle, böyle yaşayamayız. Gidemeyiz.” İçeride ne olacağını bilmiyoruz 7 yıl oldu 7 yıl geçti “Güvenemiyoruz, eve giremiyoruz. En önemli şey şudur. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

“Belediye, İBB tarafından yolu sattı”

İBB ve Sarıyer Belediyesi’nin yıllardır devam eden inşaat sürecinde sorumsuz davrandığını söyleyen Serdar Oğur isimli mahalleli, “Aslında dün öğle saatlerinde başladı. Üsse çok indiler. 2-3 gündür duruyor yol çatlamaya başladı bu sabah 10:00 sıralarında çatlaktan sonra yol bozuldu tamamen çöktü temel atarken her sabah 09.00 da kalkıyorduk o taşları alıp kamyona koyuyorduk ah çökse şimdi bize normal geliyor ama aslında sorun çok büyük bizim yolumuz yok iz yok biz bu mahallede oturuyoruz inşaat bitmiş 7 yıldır devam ediyor son kazık çakıldı daha öncede gitmişti oraya kazık çakılmıştı bu inşaat güzel olur dediler yolu sattılar belediye yolu İBB tarafından sattı yol yok orası resmen tamamen çöktü Belediye Başkanı bir aydır yok. Kaçak moloz alıyorlardı, dibi temizliyorlardı. 10 metre kazık çaktılar, 10 metre aşağı indiler. Yığınların hepsi yere düştü. Yıllardır birçok mühendis inşaat yapmak için buraya geliyor. 4 firma gelip konsorsiyum oluşturdu ama inşaat hala devam etmiyor. Kurbanlar da var. Çocukluk arkadaşlarımız gecekondularımızı verip evimizi alalım dediler ama bu insanlar 7 yıldır perişan oldular. Biz de perişan olduk. yolumuza gidemeyiz. Evimizin kapısının önüne çöktü” dedi.

“İnsanlar burada ölmeli, sanırım istedikleri bu”

Mahallede oturan başka bir kadın, “Burada oturanlar hep dediler. Hakkını helal et, sen işini düzgün yapacaksın dediler. Şükrü Bey buraya geldi, şimdi neredeler? Müteahhit firma da gelsin kardeşim. Nerde bu firmalar Bu insanlar burada mağdur.Burada insanlar ölüyor herhalde bunu istiyorlar.Bu kadar haneler şimdi nereye gidecek bu insanlar ne yapacak?” cevap verdi.

“Böyle şeyler her inşaatta insanların başına gelebilir”

İnşaat şefi olduğu öne sürülen şahıs, “Her inşaatta insanın başına böyle şeyler gelebilir. Kıymetli mal gelmiş canı çıkmamış. Analizini bulup tamir edeceğiz. Biz yardımcı oluruz” dedi. uzak.”

Öte yandan şantiyenin yanındaki çöken yol drone ile görüntülendi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu