Haber

Türkiye küresel krizi çözmek için yeniden harekete geçti! Erdoğan Pazar günü Putin ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Dünya Forumu’nda tahıl koridoru ile ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu. Pazar günü Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme yapacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kritik ürünlerin sevkiyatının durdurulması küresel gıda krizine neden oldu. Pazar günü Putin ile bir görüşmem olacak. Tahıl koridorunu genişletmek istiyoruz. .”

“TÜRKİYE HER ZAMAN ÇÖZÜMÜN YANINDADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin krizden değil her zaman çözümden yana olduğunu belirterek, “Bu süreçte Türkiye’nin adil davrandığı, istikrar getirdiği, krizden değil çözümden yana olduğu anlaşıldı. Türkiye kendisiyle birlikte tüm insanlığın iyiliği için çabalar.”

“İSTANBUL ARTIK SADECE TARİHİ GÜZELLİĞİYLE DEĞİL, SERİLERİYLE DE TANINIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının devamı şöyle: “Salgın nedeniyle son 2 yıldır online olarak düzenlenen TRT World Forum’da bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ekonomi, siyaset, güvenlik alanlarında birçok yetkin isim , teknoloji ve uluslararası ilişkiler her yıl bu platforma katılıyor.Ülkeyi yönetmek, sorumluluğu olan biz siyasetçiler için de önemli bir sorumluluk taşıyor.

İstanbul sadece doğal ve tarihi güzellikleri ile değil, aynı zamanda ev sahipliği yaptığı dizi ve filmlerle de tanınmaktadır. Toplam 150 ülkede 600 milyon kişiye ulaşan Türk dizileri, Türkiye’nin gerçek tanıtımında değerli bir rol oynuyor. Yurt dışı gezilerimizde ülkemize hiç gelmemiş ama bizimle Türkçe kelimelerle sempatik bir şekilde konuşan insanlarla karşılaşıyoruz.

“KÜRESEL İSTİKRARSIZLIKLARIN YÜZDE 60’I TÜRKİYE DÖNEMİNDE YAŞIYOR”

Küresel krizlerin ve istikrarsızlığın yüzde 60’ı Türkiye çevresinde yaşanıyor. Bu anlamda forumun temasını çok doğru buluyorum. Başkan olarak şunun altını çizmek isterim: Artık dünyanın hiçbir yerinde kimsenin sorunu görmezden gelme lüksü yoktur, insanlığın ortak geleceği için herkes sorumluluk almalıdır. Sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.

Rusya-Ukrayna Savaşı bölge ve dünya için çok önemli maliyetler oluşturmaktadır. Savaşta kazanan, barışta kaybeden yoktur. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunurken Rusya’ya yönelik akıl dışı politikaları tasvip etmedik. Dünyaya örnek olacak bir barış diplomasisi gerçekleştirdik. İstanbul, kalıcı barış için hâlâ en ideal yer.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu