Yaşam

Yeni soğuk hava dalgası etkisini gösteriyor: 31 il için sarı ve turuncu kodlu kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta’nın geçeceği tahmin ediliyor. Kırklareli’nin çevresi ve kıyı kesimleri yağışlı geçecek.

Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor; Bolu çevresi, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya’nın güney ve doğusunun yüksek kesimleri, Genel olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun Kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari bölgeleri, Adana’nın kıyı kesimleri, Van’ın güneyi, Erzincan, Tunceli ve Malatya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis, ayrıca iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin ediliyor.

Marmara’da kar etkili olacak

Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli’nin doğu ve kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya’nın güney ve doğu kesimlerinde çoğunlukla yağmur, güneydoğuda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası ve il genelinde zaman zaman aralıklı sağanak ve sağanak yağışlı

31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

MGM, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Bartın, Ardahan Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce illeri için sarı kod uyarısı yapıldı.

Bolu, Hakkari ve Şırnak için turuncu kodlu kar uyarısı yapıldı.

Uyarılar nelerdir?

SICAKLIK:Güney ve batı kesimlerde sıcaklığın 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR:Çoğunlukla kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde ise güney ve güneydoğu yönlerden hafif ila orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI: Yağışlar Bolu, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya’nın güney ve doğusunun yüksek kesimleri, genel olarak Güneydoğu Anadolu bölgesi, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda, Hatay, Elazığ, Bingöl civarında görülür. , Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari. Çevre kesimlerde, Adana’nın kıyı kesimlerinde, Van’ın güney kesimlerinde, Erzincan’ın doğu ilçelerinde, Tunceli ve Malatya’da kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz etkilere karşı dikkatli olunması ve önlem alınması gerekiyor. (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve donma vb.)

damalajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu