Teknoloji

Baykoca Teknoloji Ofisi Gönüllü Staj Başvuruları Başladı

İnegöl Belediyesi, Türkiye’nin nadide teknoloji merkezlerinden biri olan Bilişim Vadisi’nde yer alan Baykoca Teknoloji Ofisi için 3.’sü İstekli Staj başvurularını almaya başladı. Online başvurular için son gün 23 Nisan Pazar.

İnegöl Belediyesi hizmet seferberliğini sürdürürken, geleceğin güçlü Türkiye’sinin temellerini oluşturan yerli ve milli teknoloji atağına güç katacak projeler üretti ve bu kapsamda Baykoca Proje Ekipleri oluşturuldu. Tamamı istekli gençlerden oluşan ekipler bugüne kadar çok büyük emekler ortaya koyarken son noktada geçtiğimiz yıl İnegöl Belediyesi Baykoca Çalışma Ofisi de bu projeleri geliştirmek için Bilgi İşlem Vadisi’nde hizmete açıldı. Türkiye’nin nadide teknoloji merkezleri “Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesindeyiz” sloganıyla yola çıktı. Belirli aralıklarla bu merkeze teknik geziler düzenleyerek gençleri sürece dahil eden İnegöl Belediyesi, Baykoca Teknoloji Ofisi için 3. İstekli Staj Çalışmasını da başlattı.

BAŞVURU SÜRECİ VE ŞARTLARI

İnegöl Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Daha önce 2 kez gerçekleştirilen ve özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gönüllü staj çalışmasına başvurular http://www. .inegolunfikri.com/inegolunfikri/duyurular/gonullu-staj- 23 Nisan Pazar gününe kadar program-başvuru-form adresinden alınmaya devam edilecektir. Başvuru için aranan kurallar şunlardır; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Bursa/İnegöl ilçesinde ikamet etmek. Erkek adaylar için askerlik sorunu olmaması. Rastgele bir suçtan sabıka kaydının bulunmaması ve hüküm bulunmaması. Adaylar mülakat ile değerlendirilecektir. Görüşmede daha önce yaptıkları çalışmaları sunmaları istenecektir.

STAJ SÜRESİ 60 GÜN

“Bu program ile İnegöl Belediyesi INBEL LTD. ŞTİ. Bilişim Vadisi’nin ortasında imzalanan sözleşme kapsamında hayata geçirilen Baykoca Teknoloji Ofisi’nde ise gençlerin kendilerini geliştirmeleri, deneyim kazanmaları ve mesleki gelişimlerini pekiştirmeleri amaçlanıyor. 23 Nisan tarihine kadar yapılacak başvurular sonucunda online başvuru yapan adaylar için yapılacak mülakatlar sonucunda her staj döneminde (4)+(4)=8 kişi programa kabul edilecektir. Staj süresi 60 gün olarak belirlenmiştir.

STAJLAR BAYKOCA PROJELERİNDE GÖREV ALACAK

“Staj programı kapsamında mülakat sonucu kabul edilen istekli stajyerler, Bilişim Vadisi Gebze Yerleşkesi içerisinde yer alan Baykoca Teknoloji Ofisi’nde mevcut Baykoca Projelerinde görev alacaklardır. İstekli staj programı kapsamında stajyere rastgele bir ücret ödemesi yapılmayacaktır. Kursiyerlerin yol ve yemek giderleri karşılanacaktır. Stajyerler, ofisin yazılım ve donanım gibi çeşitli ekipmanlarını kullanabileceklerdir. Projelere katkıları ölçüsünde fikri hakları korunacaktır. Baykoca Staj Programının diğer istekli programlardan farkı; Yaş sınırı, mezuniyet ve bölünme kuralı yoktur. Öğrenci olma zorunluluğu yoktur. Tamamen gönüllüdür. Bireylerin özgeçmişlerine katma değer sağlamayı amaçlar. Devam eden Baykoca Projelerinde ve Teknofest 2023 sürecinde görev yapmak üzere istekli stajyerler alınacaktır.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ihsangazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu