Teknoloji

Mahallenizin Dost Örümceği Karşınızda: Geçmişten Günümüze En İyi Örümcek Adam Oyunları

Marvel’s Spider-Man oyununun geçtiğimiz yıllarda çıkardığı başarı ile birçok süper kahraman oyununun geliştirme süreçleri başladı ve genel olarak Spider-Man oyunlarına olan ilgi arttı. Son dönemde Marvel ile popülaritesini artıran ve son filmiyle büyük ses getiren Spider-Man filmleri ve Marvel’s Spider-Man oyununun mükemmelliği Spider-Man hayranlarını oldukça mutlu etti. Serinin ikinci oyunu Ekim ayında gelirken geçmişten günümüze en uygun Spider-Man oyunlarını sizler için listeledik.

1. İnanılmaz Örümcek Adam Kingpin’e Karşı

Doksanlı yıllarda piyasaya çıkan The Amazing Spider-Man vs. The Kingpin, çağın teknolojisine uygun 2D formatında keyifli bir oyundur. İlk Spider-Man oyunlarından biri olan The Amazing Spider-Man vs. The Kingpin, keyifli bir oynanış sunuyor.

2. Örümcek Adam

3D oynanışa sahip ilk Spider-Man oyunu olmasının yanı sıra harika kahraman oyunlarına da yön vermiş bir yapım. 2000 yılında çıkmasına rağmen hareket, dövüş ve ses unsurları neredeyse eksiksiz olduğu için dönemin mükemmel oyunlarından biriydi.

3. Örümcek Adam

Tobey Maguire’ın oynadığı ilk Spider-Man filmine dayanan Spider-Man (2002), filmle aynı hikayeye ve oynanışı tatmin eden aksiyona ve hikayeye sahip. Neversoft’un büyük beğeni toplayan bu oyunu sinema ile büyük bir başarıya imza attı.

4. Örümcek Adam 3

Spider-Man 3, son birkaç on yılın en uygun Spider-Man oyunu olmaktan çok uzak, ancak yine de pek çok şeyi doğru yapıyor. Oyunun kötü yanları ise hikayenin oyuncuyu cezbedecek kadar uzun olmaması ve mantıklı bir şekilde yapılmamış olması. Hoş bir dövüş mekaniğine sahip olan oyun, Spider-Man hayranlarının oynaması gereken yapımların başında geliyor.

5. Nihai Örümcek Adam

Hikayesi aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Ultimate Spider-Man, pek çok hayranın favori Spider-Man oyunlarından biri. Oyunda hem Spider-Man hem de Venom olarak hikayeyi ilerletebilir ya da City’de özgürce dolaşabilirsiniz.

6. İnanılmaz Örümcek Adam

Mükemmel kontrollere ve mükemmel görsellere sahip olan Amazing Spider-Man hikayesi, derinlik ve anlatım eksikliği nedeniyle hayal kırıklığı olarak değerlendirilebilir. Öte yandan New York sokaklarında dolaşırken bir haydutu alt etmek size keyifli saatler sunuyor.

7. İnanılmaz Örümcek Adam 2

Eleştirmenlerden aldığı düşük puanla hayal kırıklığı yaratan The Amazing Spider-Man 2, o dönemin konsollarında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle oyuncuların gözünden düşmüştü. Her ne kadar mesel olarak pek bir şey vaat etmese de devasa açık dünyasında PC veya yeni konsollarda sorunsuz bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

8. Örümcek Adam: Gölgeler Ağı

Çıktığı dönemde büyük bir başarıya imza atan Spider-Man: Web of Shadows, Venom şehrinin Symbiot bulaşmasını anlatmak dışında harika bir duygusal altyapı oluşturarak oyuncuları derinden etkiliyor. Oyunda oldukça popüler olan Moon Knight, Luke Cage ve Wolverine gibi kahramanları görebiliyoruz.

9. Örümcek Adam: Zamanın Kıyısında

Hikayenin zaman zaman kendini tekrar etmesine ve güçlü boss dövüşlerine rağmen Spider-Man: Edge Of Time oyunculara keyifli saatler yaşatıyor. Oyunun konusu, Peter Parker ve Miguel O’Hara’nın geleceği yıkımdan kurtarmak için zaman ve mekanda eylemlerini koordine etmesine odaklanıyor.

10. Örümcek Adam: Parçalanmış Boyutlar

Spider-Man: Shattered Dimensions, oyuncuların Spider-Man’in dört farklı versiyonundan birini kontrol etmelerini sağlayan 2010 çoklu platform sürümüdür. Oyun, sırayla bol miktarda oyun varyasyonu sağlayan Ultimate Spider-Man, Amazing Spider-Man, Spider-Man Noir ve Spider-Man 2099’u içerir.

11. Marvel’in Örümcek Adamı

2018 yılında PlayStation’a özel olarak çıkan Marvel’s Spider-Man, son dönemlerde oyun dünyasının en beğenilen eserlerinden biri haline geldi. Hikayesi, dövüş dinamikleri, açık dünyası ve sayısız kostüm seçeneği ile mükemmel bir yapım olan Marvel’s Spider-Man, geçtiğimiz aylarda PC versiyonu çıktığında oldukça geniş bir kitleye hitap etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu