Sağlık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Cumhurbaşkanlığı uçağı Gazze’ye doğru yola çıktı.

İsrail Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık trajedisine karşı Türkiye tarafından yeni bir hamle daha yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’ye yardım için Cumhurbaşkanlığı uçağının ilaç ve tıbbi malzeme taşımak üzere Mısır’a hareket edeceğini duyurdu.

CUMHURBAŞKANLIĞI UÇAĞI GAZZE’YE YARDIM İÇİN MISIR’A GİDİYOR

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze’ye yardım amacıyla Cumhurbaşkanlığı uçağının ilaç ve tıbbi malzemelerle birlikte sabah saatlerinde Mısır’a hareket edeceğini belirterek, şunları kaydetti: “20 uzmandan oluşan bir hekim grubu oluşturulacak. uçakta.” Bu kelimeyi kullandı.

20 UZMANDAN OLUŞAN EKİP İLAÇ, TIBBİ MALZEME VE CİHAZLARI TESPİT EDECEK

“Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdül Gaffar’la gerekli görüşmeleri yaptım.” Bakan Koca, “20 kişilik uzman ekibimiz Mısır makamlarının ve Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazları belirleyecek. Ekibimiz El-Ariş Havalimanı’nda kurulacak sahra hastanelerimizin fizibilite çalışmalarını gerçekleştirecek” ve Refah Sınır Kapısı Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde.” bunu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, paylaşımına şöyle devam etti:

“Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Mısır Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu ihtiyaç listesinde yer alan ilaç, tıbbi sarf malzeme ve tıbbi cihazların 3 kargo uçağımızla El-Arish Havalimanı’na gönderilmesi planlanıyor. Ayrıca gerekli koordinasyonun sağlanmasının ardından Tamamlanan proje kapsamında sahra hastaneleri ve ambulansların gemiyle bölgeye sevk edilmesi planlanıyor.

“DÜNYADAKİ TÜM HASSAS İNSANLARIN KALBİNE SU GETİRME ÇABAMIZ VAR”

Fizibilite çalışmalarını yürütecek ekibimizin, söz konusu ilaç ve tıbbi sarf malzemelerini Gazze’deki mağdurlara ulaştırılmak üzere ilgili taraflara ulaştırması planlanıyor. Dünyadaki tüm duyarlı insanların yüreğini neşelendirecek bir çabamız var: Refah kapısından geçiş için yardım başlatmak! İnsanlığın gözü Gazze için harekete geçebilecek ülkelerde. Milletimiz şunu bilmelidir ki, mümkün olan her şey yapılıyor.”

Kaynak: Haberler.com / Dünya

persembe-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu