Sağlık

‘Esansiyel yağlarla salgın hastalıklardan korunun’

Salgın hastalıklardan korunma yöntemleri açıklandı

‘Esansiyel yağlarla salgın hastalıklardan korunun’

Esenler Belediyesi öncülüğünde Kent Niyet Akademisi sağlık alanında uzmanları bir araya getirdi. “Şehir ve Sağlık” etkinliğinde konuşan Alternatif ve Bütünsel Sağlık Uzmanı E. Hülya Giebel, artan salgın hastalıklardan korunmak için dışarı çıkarken tuzlu suyla gargara yapmanın ve burun duşu yapmanın çok önemli olduğuna dikkat çekti. Giebel ayrıca uçucu yağların koklanması ve uygulanmasının da önlem olacağını belirtti.

Esenler Belediyesi, daha güvenli bir geleceğe adım atılmasına yardımcı olmak, afetlere dayanıklı yapılar oluşturmak ve afetler karşısında bilinçli hareket etme becerisi kazandırmak amacıyla Kent Fikir Akademisi ile başlattığı “9 Haftalık Eğitim Atölyeleri”ne devam ediyor . Her hafta farklı bir bahis çeşitli uzmanlar tarafından değerlendirilirken, seminerlerin yanı sıra eğitim atölyeleri ve forum tiyatroları da düzenlenerek farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Dokuz hafta boyunca devam edecek programın 7’ncisi bu hafta sonu “Şehir ve Sağlık” başlığıyla gerçekleştirildi. Dr. Hasan Hüsnü Eren ile Alternatif ve Bütünsel Sağlık Uzmanı E. Hülya Giebel’in katılımıyla kent ve sağlıkla ilgili konular ele alındı. Etkinlikte konuşan Alternatif ve Bütünsel Sağlık Uzmanı E. Hülya Giebel, salgınlara karşı uyarıda bulundu.

Özellikle kış aylarının gelmesiyle birlikte artan salgın hastalıklardan korunmak için çeşitli önerilerde bulunan Giebel, dışarı çıkarken tuzlu su ile gargara yapılması ve burun duşu yapılmasının şart olduğunu belirtti. Esansiyel yağları koklayıp sürmenin tedbir olacağının altını çizen Giebel, “Mümkün olduğunca büyük kalabalıklardan kaçınmak, kalabalık ve kalabalık insanların birbirine çok yakın olduğu yerlerden uzak durmak gerekiyor.” söz konusu.

ÇOCUKLARDA BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN NELER YAPILMALI?

Giebel, çocuklarda bağışıklığın güçlendirilmesi için özellikle hazır yiyeceklerden ve sağlıksız içeceklerden uzak durulması gerektiğini belirterek; D vitamini başta olmak üzere mineral, vitamin ve balık yağı tüketmenin çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirmek için en önemli önlem olduğunu kaydetti. Hülya Giebel, “Çocukların çok temiz olmasını beklemiyoruz. Bulundukları ortama alışmaları ve bağışıklık kazanabilmeleri için bunlara maruz kalmaları gerekiyor. Beslenmelerinde çok dikkatli olmak gerekiyor. Hele ki yaparsak.” Çocuklara hazır yiyecekler yedirilmemeli, temiz ortamlarda bulunmalarına dikkat edilmeli, sağlıksız içeceklerden uzak durulmalıdır.” “Eğer bunu sağlayabilirsek aslında bağışıklık kazanacaklar. Çocukların bağışıklığının ideal düzeyde olması için başta D vitamini ve balık yağı olmak üzere minerallere, vitaminlere ve balık yağına dikkat etmeli ve bunları günlük olarak kullanmalarını sağlamalıyız.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ikizceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu