Haber

ABD, Husilerin gemisavar füzesini imha ettiğini duyurdu

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM)Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Husilere ait gemisavar füzenin imha edildiği belirtildi.

Açıklamada Husiler gemi karşıtı Füzenin fırlatılmaya hazır olduğu ve ABD’nin sabah saatlerinde füzeye hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, baskının ‘gemilere yönelik saldırıları önlemek ve seyir özgürlüğünü korumak’ amacıyla düzenlendiği ve ABD güçlerinin, Husilerin gemisavar füzesinin bölgedeki ABD gemilerine tehdit oluşturduğunu tespit ettiği belirtildi.

Açıklamada, gemisavar füzenin düşürülerek imha edildiği belirtilerek, “Bu eylem uluslararası suları daha güvenli hale getirecek” denildi.

Kızıldeniz’deki durum

İran’ın desteklediği Yemen’deki Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023’te İsrail şirketlerine bağlı olduğunu söyledikleri Yemen açıklarında ticari gemilere el koymaya ve bir kısmına da İsrail’e ait silahlarla baskın yapmaya başladı. dronlar ve füzeler.

ABD güçleri bu dönemde Yemen’den atılan füzeleri ve kamikaze insansız hava araçlarını birçok kez düşürdüklerini açıkladı.

Husilerin eylemlerinin ardından birçok nakliye şirketi Kızıl DenizUçuşlarını durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikede olduğu gerekçesiyle 18 Aralık’taHusi güçlerine karşı bir grup ülkenin katılımıyla ‘Refah Muhafızı Operasyonu’ adı verilen çok uluslu bir deniz görev gücünün oluşturulduğunu bildirdi.

kızıl denizde 31 Aralık 2023’teİsrail’e bağlı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesi, ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

Husiler, 10 Ocak’taİsrail’e destek verdiği gerekçesiyle Kızıldeniz’de bir ABD gemisinin füzeler ve kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurdu.

haberbalcova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu